Wat bieden wij?

Stichting Steun bij RouwWij bieden hulp bij het verwerken van het overlijden van een dierbare inde regio Pijnacker / Nootdorp / Ypenburg. Wij doen dat door middel van individuele gesprekken, groepsontmoetingen of andere activiteiten.

Ieder krijgt in het leven te maken met de dood. Dit kan het overlijden zijn van een partner, van een ouder of van een kind, een geliefde, vriend of vriendin, broer of zus. Aan dat lot ontkomt niemand. U zult daarin uw weg moeten vinden met uw eigen verdriet, pijn, woede en andere emoties. Soms is het moeilijk om daar in je eentje je weg in te vinden; en u wilt misschien niet altijd bij vrienden of bekenden aankloppen voor steun en begrip.

Na verloop van tijd moet het over zijn. Althans, dat is soms het oordeel van de omgeving en soms ook van de rouwenden zelf (om vooral niet te blijven zeuren). Dit kan ertoe leiden dat mensen hun verdriet niet langer kunnen uiten.

Als Stichting Steun bij Rouw willen we op deze eenzame momenten bij alle twijfels en vragen steun bieden. Wij willen – in individuele gesprekken– luisteren en u de ruimte te geven zich te uiten over alles wat het verlies voor u betekent. Deze steun wordt gebodendoor een vaste vrijwilliger; de frequentie en het tijdstip van de gesprekken worden in overleg met u bepaald.

Naast het persoonlijk contact willen we – voor wie hier behoefte aan heeft – ook meerdere mensen met elkaar in contact brengen. Ieder heeft zijn of haar eigen manier van omgaan met de dingen. De ervaring leert, dat ‘lotgenoten’ van elkaar kunnen leren en ook elkaar tot steun zijn. Zo is er de gespreksgroep voor mensen,die hun partner hebben verloren. In acht bijeenkomsten wordt met elkaar over diverse thema’s gesproken.

‘Voor mij is het contact met lotgenoten erg belangrijk geweest. Je neemt elkaar bij de hand en doorloopt de emotionele zoektocht die je als rouwende te volbrengen hebt.’

Ook is er elke derde zondag van de maand een rouwcafé, een plek waar u op een ongedwongen manier met lotgenoten en vrijwilligers van de Stichting Steun bij Rouw van gedachten kunt wisselen. Vrij om in te lopen en vrij om uit te lopen.

Nuttige en ondersteunende informatie vindt u op de pagina literatuur en poezie.

Als u met ons contact wilt opnemen, ga dan naar de contactpagina.