Individuele gesprekken

Als u een naaste hebt verloren zult u op uw eigen manier uw verdriet, pijn, woede en andere emoties verwerken. Soms is het moeilijk om daar in je eentje je weg in te vinden; en u wilt misschien niet altijd bij vrienden of bekenden aankloppen voor steun en begrip.
Als Stichting Steun bij Rouw kunnen we op eenzame momenten of bij twijfels en vragen steun bieden. In individuele gesprekken bieden we een luisterend oor en geven we u de ruimte te praten over alles wat het verlies voor u betekent. Deze steun wordt geboden door een vaste vrijwilliger; de frequentie en het tijdstip van de gesprekken worden in overleg met u bepaald.

Wilt meer informatie over individuele gesprekken of wilt u een vrijwilliger spreken? Neem dan contact op met een van onze coördinatoren.

Als u hieraan behoefte heeft kunnen we u ook met anderen in contact brengen. Ieder heeft zijn of haar eigen manier van omgaan met de dingen. De ervaring leert, dat “lotgenoten” van elkaar kunnen leren en ook elkaar tot steun zijn. Daarvoor zijn gespreksgroepen voor mensen, die hun partner hebben verloren.

Ook is er iedere derde zondag van de maand gelegenheid andere mensen die een persoonlijk verlies hebben geleden, te ontmoeten in het rouwcafé: een gelegenheid waar u op een ongedwongen manier met lotgenoten en/of vrijwilligers van de Stichting Steun bij Rouw van gedachten kunt wisselen. Verder gaat groep Wandelen met lotgenoten elke eerste dinsdag van de maand op pad in de buurt van de Dobbeplas.