Gespreksgroepen

Mensen die hun partner hebben verloren kunnen veel steun ervaren in de rouwgespreksgroepen, die geregeld worden gehouden. De ervaring leert dat zo’n gespreksgroep het meest effectief is, als het overlijden minimaal een half jaar geleden is.

De gesprekken worden gevoerd aan de hand van thema’s, die ook door de deelnemers zelf worden ingebracht. Het delen van ervaringen met mensen die hetzelfde proces doormaken, en die dus zelf ook weten hoe het is om een dierbare te verliezen, biedt steun en kan in de meeste gevallen helend zijn.

“Het helpt echt”, zegt een van de deelnemers aan een eerdere groep. En ook: “Het is zo belangrijk dat je je verhaal kunt vertellen. Mensen in je omgeving weten vaak niet hoe ze daar mee om moeten gaan of ze vinden dat je er langzamerhand maar overheen moet stappen.”

De groep wordt begeleid door Sandra Pijnenburg en Lies Rutten, vrijwilligers die hiervoor zijn geschoold.

De deelnemers ontmoeten elkaar onder begeleiding van gespecialiseerde vrijwilligers in acht bijeenkomsten, om de andere week, van 13.30 tot 15.30 uur.

Wilt u meer weten of wilt u zich aanmelden, neem dan contact op met een van de coördinatoren of vul het aanmeldingsformulier in. Dat vindt u op deze pagina.