Koninklijke Onderscheiding voor Lies Rutten

Foto: Sjaak Oudshoorn

Lies Rutten, coördinator voor Nootdorp van de Stichting Steun bij Rouw, ontving op 26 april een Koninklijke Onderscheiding. Lies werd benoemd tot lid van de orde van Oranje-Nassau.

Lies zet zich al meer dan twintig jaar vrijwillig in om steun te bieden aan mensen die rouwen om het verlies van een dierbare. Zij deed dit eerst vanuit de R.K. Kerken in Nootdorp en Pijnacker en vanaf 2011 vanuit de Stichting Steun bij Rouw. Mevrouw Rutten heeft vele mensen ondersteund bij het verwerken van hun verdriet, onder andere vanuit het Rouwcafé.

Sinds 2011 is zij ook vrijwilliger bij het Alzheimer Café. Ze heeft veel voorlichting over dementie gegeven. Hiermee bracht ze de bewustwording over dementie verder onder de aandacht.

Lies stond aan de wieg van de Buurtzorgteams in de gemeente en ze zet zich al jaren in om leerlingen te begeleiden en te ondersteunen als zij het even moeilijk hebben met hun studie. Ook begeleidt ze mantelzorgers verbonden aan Buurtzorg.

Het lintje dat bij de Koninklijke Onderscheiding hoort werd haar tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Witte Paard in Nootdorp opgespeld door burgemeester Björn Lugthart.