De kracht van troost

Foto: Evangelische Omroep

TV-presentator Hella van der Wijst, bekend van EO-programma’s als ‘Geloof en een Hoop Liefde’ en ‘Ik mis je’ hield op 21 oktober op uitnodiging van de Stichting Steun bij Rouw en de Protestantse Wijkgemeente Ypenburg op over de kracht van troost voor mensen die een partner of een andere dierbare zijn verloren. Ze sprak over waarom het delen van zo’n verdriet rond een overledene zo moeilijk is en ook waarom het voor mensen in de omgeving zo moeilijk is om troost te bieden. 

Hella van der Wijst presenteerde tot aan dit voorjaar het programma ‘Ik mis je’, waarin mensen bij het graf van hun overleden partner of familielid praten over hun ervaringen. Twintig van die verhalen bundelde ze in het boek ‘Troost, Als je iemand mist’, dat in januari verscheen.

Tijdens het gesprek in Ypenburg vertelde Hella enkele van die verhalen, Ook ging ze in gesprek met bezoekers uit Ypenburg, Nootdorp en Pijnacker die zelf ook ervaren hebben hoe het is om iemand te moeten verliezen, en vooral over de intense rouwperiode die daarop volgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *