Huilen, maar ook lachen met lotgenoten

Op een ongedwongen manier met lotgenoten en met vrijwilligers van de Stichting Steun bij Rouw van gedachten wisselen voorziet al een paar jaar in een behoefte. En … al doet de naam wellicht anders vermoeden, er mag gehuild, maar ook gelachen worden in het Rouwcafé!

Het Rouwcafé wordt gehouden iedere derde zondag van de maand van drie tot vijf uur ‘s middag, behalve in mei, dan is het Rouwcafé op de vierde zondag. Locatie is het Huis van Rie in de Koningin Wilhelminastraat 5 in Nootdorp.

De gesprekken worden gevoerd aan de hand van thema’s, die ook door de deelnemers zelf worden ingebracht. Het delen van ervaringen met mensen die hetzelfde proces doormaken, en die dus zelf ook weten hoe het is om een dierbare te verliezen, biedt steun en kan in de meeste gevallen helend zijn.

Het is zo belangrijk
dat je je verhaal kunt vertellen

“Het helpt echt”, zegt een van de deelnemers aan een eerdere groep. En ook: “Het is zo belangrijk dat je je verhaal kunt vertellen. Mensen in je omgeving weten vaak niet hoe ze daar mee om moeten gaan of ze vinden dat je er langzamerhand maar overheen moet stappen.”

Deelname aan een gespreksgroep is over het algemeen pas zinvol als het overlijden van uw partner minstens een half jaar geleden is.

De groep wordt begeleid door Sandra Pijnenburg en Lies Rutten, vrijwilligers die hiervoor speciaal zijn geschoold. De data voor 2020 zijn 19 januari, 16 februari, 15 maart, 19 april, 17 mei, 21 juni, 19 juli, 16 augustus, 20 september, 18 oktober, 15 november en 20 december.

Deelname aan de gespreksgroep is gratis. Net als in een gewoon café hoeft u zich niet van te voren aan te melden en u kunt vrij in en uitlopen.De toegang en de koffie, thee en frisdranken zijn gratis. Aanmelden kan via het contactformulier of telefonisch bij een van de contactpersonen:

Pijnacker: Nel Heemskerk, 015 7850139 of 06 23450202, Nootdorp: Lies Rutten, 015 3108023 of 06 11287345, Ypenburg: Gerla Swart, 06 53566887.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *