Bijzondere theatervoorstelling over rouw

Theatermaker Simone Hofman werkt samen met acht hoofdrolspelers aan een bijzondere en indringende theatervoorstelling, die eind maart twee keer wordt opgevoerd in Theater CulturA & Zo in Nootdorp. ‘Ik rouw van jou’. zoals de voorstelling heet, gaat over het verlies van een geliefde of familielid, over rouwen en alles wat daarmee te maken heeft.

Ze schreef het stuk samen met de spelers aan de hand van heel persoonlijke ervaringen over dood en rouw. Met acht mensen die zelf een dierbare hebben verloren us ze in de afgelopen tijd aan de slag gegaan. Simone: “We hebben eerst een aantal sessies gehouden waarin werd gepraat over elkaars ervaringen. We hebben veel samen gedeeld en ook gelachen. Aan de hand van hun verhalen en eigen teksten is de voorstelling ontstaan en heb ik er theater van gemaakt.”

De voorstelling wordt twee keer gespeeld: op 25 en 26 maart. Ook dat worden intense avonden, verwacht Simone. “Er zullen veel mensen komen die zelf ervaring hebben met rouw en verlies. Het zal dus voor sommigen confronterend zijn, al is het belangrijk om te weten dat er ook genoeg te lachen valt.”

Omdat de voorstellingen bij het publiek veel los kunnen maken wordt er gezorgd voor wat opvang na afloop. Vrijwilligers van de stichting Steun bij Rouw zijn aanwezig voor mensen die graag hun verhaal kwijt willen. Kaarten voor de voorstellingen kosten € 13,50 per stuk. Ze zijn hier te reserveren.