Activiteiten beginnen weer

Vanwege het coronavirus waren dit voorjaar alle activiteiten van de Stichting Steun bij Rouw opgeschort. Maar langzamerhand is er, met het respecteren van 1,5 meter afstand, weer meer mogelijk, en daarom worden in de komende tijd de verschillende activiteiten weer hervat.

Zo is op 4 augustus de groep ‘Wandelen met lotgenoten’ weer begonnen. Elke eerste dinsdag van de maand vertrekt de groep vanaf de molen in Nootdorp. Hier leest u er meer over.

Ook is er vanaf 20 september weer elke derde zondag van de maand een Rouwcafé in het Huis van Rie. Meer informatie.

De rouwgespreksgroep begint weer op donderdag 5 november. Om de week zijn er acht bijeenkomsten, telkens in de middag. Lees hier verder.

De eerder geplande avond met Anita Balm over zelfdoding kan pas in het voorjaar van 2021 weer gehouden. Anita verloor ruim zes jaar geleden haar man, die zelf een einde aan zijn leven maakte. Zij heeft zich in de jaren daarna verdiept in rouw na zelfdoding en ze zet zich als ervaringsdeskundige in als rouwbegeleider. Zij vertelt over haar ervaringen en gaat in op vragen rondom deze complexe rouw. Thema’s die zeker aan bod zullen komen zijn: taboe, schuldgevoelens, boosheid, angst, kinderen, trauma, eenzaamheid, goedbedoelde adviezen. De nieuwe datum zal later bekend worden gemaakt.

Meer details over de verschillende activiteiten leest u elders op deze website.