Gespreksgroep vanaf november

Dit najaar start de Stichting Steun bij Rouw weer een gespreksgroep voor mensen die hun partner hebben verloren. Vanaf 7 november komt de groep om de andere week op donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur bij elkaar in Nootdorp. De deelnemers krijgen dan de gelegenheid om, samen met lotgenoten, te praten over wat het overlijden van hun partner voor hen betekent, maar ook over allerlei praktische zaken waar ze tegenaan lopen.

De gesprekken worden gevoerd aan de hand van thema’s, die ook door de deelnemers zelf worden ingebracht. Het delen van ervaringen met mensen die hetzelfde proces doormaken, en die dus zelf ook weten hoe het is om een dierbare te verliezen, biedt steun en kan in de meeste gevallen helend zijn.

“Het helpt echt”, zegt een van de deelnemers aan een eerdere groep. En ook: “Het is zo belangrijk dat je je verhaal kunt vertellen. Mensen in je omgeving weten vaak niet hoe ze daar mee om moeten gaan of ze vinden dat je er langzamerhand maar overheen moet stappen.”

Deelname aan een gespreksgroep is over het algemeen pas zinvol als het overlijden van uw partner minstens een half jaar geleden is.

De groep wordt begeleid door Sandra Pijnenburg en Lies Rutten, vrijwilligers die hiervoor speciaal zijn geschoold.

Deelname aan de gespreksgroep is gratis. Aanmelden kan via het contactformulier of telefonisch bij een van de contactpersonen:

Pijnacker: Nel Heemskerk, 015 7850139 of 06 23450202, Nootdorp: Lies Rutten, 015 3108023 of 06 11287345, Ypenburg: Gerla Swart, 06 53566887.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *